Tvoj prvi posao preko EURES-a

Moja prava   |   04.07.2018.
Tvoj prvi posao preko EURES-a

Jeste li…

  • u dobi između 18 i 35 godina?
  • državljani neke od država članica EU-a, Norveške ili Islanda i imate li ondje zakonito prebivalište?
  • u nemogućnosti pronaći posao ili priliku za osposobljavanje u svojoj zemlji?
  • spremni preseliti se u drugu državu članicu EU-a, Norvešku ili Island radi posla, pripravničkog staža ili naukovanja?

Ako je tako, onda bi program Tvoj prvi posao preko EURES-a mogao biti pravo rješenje za vas.

Što time dobivate?

Tvoj prvi posao preko EURES-a program je radne mobilnosti Europske unije koji mladim građanima EU-a olakšava pronalazak posla, pripravništva ili naukovanja u drugoj državi članici EU-a, Norveškoj ili Islandu, a poslodavcima pomaže pronaći kvalificiranu radnu snagu. Cilj programa je pomoći mladim tražiteljima posla u pronalaženju ponuda za plaćeno zaposlenje diljem Europe. Ponude moraju biti na razdoblje od najmanje šest mjeseci (za radna mjesta i naukovanja) ili tri mjeseca (za pripravništva).

Program Tvoj prvi posao preko EURES-a nudi informacije i pomoć pri traženju posla, uparivanju ponude i potražnje te postupku zapošljavanja. U određenim slučajevima imate pravo na financijsku potporu za troškove putovanja na razgovor za posao u inozemstvu te za troškove jezičnih tečajeva, priznavanja kvalifikacija ili preseljenja u odredišnu zemlju.

Koje su kvalifikacije potrebne?

U programu Tvoj prvi posao preko EURES-a mogu sudjelovati kandidati različitih razina obrazovanja i/ili radnog iskustva.

Kako mogu sudjelovati?

U vodiču za program Tvoj prvi posao preko EURES-a opisani su uvjeti i pravila sudjelovanja.

U nastavku se nalaze poveznice na vodeće službe za zapošljavanje i njihove partnerske službe za zapošljavanje koje sudjeluju u programu. Ako u vašoj zemlji još nisu dostupne ove usluge ili ako internetske poveznice za neke zemlje još nisu aktivne, obratite se vodećim službama za zapošljavanje.

Tvoj prvi posao preko EURES-a nudi dodatne informacije na popisu službi za zapošljavanje i njihovih partnera na razini EU-a.

 
 
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.