Treće izdanje Europskog događaja za mlade

Moja prava   |   01.06.2018.
Treće izdanje Europskog događaja za mlade

Treće izdanje Europskog događaja za mlade (EYE2018) okupit će više od 8000 sudionika u dobi između 16 i 30 godina iz cijele Europe kako bi raspravljali o pet glavnih tema tijekom dva dana u Strasbourgu.

Više od 400 aktivnosti uključivat će rasprave, radionice, razmjene ideja i performanse. Rasprave su usmjerene na sljedeće teme: mladi i stari, bogati i siromašni, odvojeni i zajedno, sigurno i opasno, lokalno i globalno.

Prekogranične generacije i ideje

EYE je međunarodni događaj mladih za koji su većinu aktivnosti osmislile i pripremile različite europske organizacije mladih. 130 takvih organizacija sudjeluje u ovom događaju.

U EYE-u će aktivno sudjelovati predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani, koji će otvoriti plenarnu sjednicu u petak u 10 sati, uz oko 50 zastupnika u Europskom parlamentu koji će sudjelovati u radionicama i debatama. Druge poznate političke osobe, kao što su bivši francuski predsjednik Valéry Giscard d’Estaing, europska povjerenica za socijalna pitanja Marianne Thyssen i bivši grčki ministar financija Janis Varoufakis, također će sudjelovati u raspravi s mladima. Nadalje, dobitnici nagrade Saharov dr. Denis Mukwege i Lamiya Aji Bashar održat će govore.

Na događaju će sudjelovati i mladi iz Hrvatske, njih stotinjak, iz sljedećih organizacija: Udruga Kompas iz Karlovca, II. gimnazija iz Zagreba, Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir, Krk, Skupina studenata Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, Europe as one Youth for strong Croatia.

 

izvor: x-ica.com

foto: europarl.europa.eu

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.