Razmjena mladih za mlade umjetnike

Umjetnost / slobodno vrijeme   |   31.07.2018.
Razmjena mladih za mlade umjetnike

Outward bound traži mlade hrvatske umjetnike na umjetnički kamp u sklopu Erasmus+ youth exchangea od 28.8. do 7.9. 2018. godine u Lovincu na permakulturnoj farmi Centra za kreativna rješenja.
Poziv je otvoren za 8 umjetnika/ca između 18 i 30 godina koji su zainteresirani ili se bave temama odnosa prirode, okoliša, ekologije i umjetnosti. Tijekom kampa raditi će se radionice, diskusije i prezentacije te grupni i samostalni rad koji će umjetnicima omogućiti dublji uvid u tematiku samo održivosti, off-grid života i permakulture u vezi s umjetničkim izražajem.

Krajem kampa organizira se zajednička izložba radova koji mogu varirati u svojem izričaju, no prednost se daje radovima koji dokumentiraju umjetničko istraživanje o danim temama. Na kampu sudjeluje 16 mladih umjetnika 8 iz Hrvatske i 8 iz Njemačke. Smještaj je u šatorima, u Robinzonskom tipu kampa, na permakulturom imanju. Struja je iz obnovljivih izvora, hranu sudionici/ce pripremaju sami u vanjskoj kuhinji, ili na otvorenoj vatri. Tijekom kampa organiziran je posjet nacionalnom parku Paklenica.

Participacija (uključuje smještaj, prehranu i prijevoz) je 250 kuna. Stručni žiri će iz prijava odabrati 3 ideje koje će u potpunosti financirati.

Kamp organizira udruga UKE kao dio programa Multimedijalnog kampa i razmjene mladih pod nazivom Possible Futures for Creative Youth. Finaciran je kroz Ministarstvo kulture, Erasmus + program i Zakladu Kultura nova.

Zainteresirani neka ispune prijavnicu do 5. 8. 2018. godine.

 

izvor: informiraj.me

foto: Pinterest

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.