Otvoren natječaj WMO-a za najbolje meteorološke fotografije

Umjetnost / slobodno vrijeme   |   27.07.2018.
Otvoren natječaj WMO-a za najbolje meteorološke fotografije

Svjetska meteorološka organizacija (WMO) otvorila je natječaj za najbolje meteorološke fotografije koje će biti uvrštene u kalendar WMO-a za 2019. godinu. Tema ovogodišnjeg natječaja je Sunce, Zemlja i vrijeme, što će ujedno biti i slogan Svjetskog meteorološkog dana 2019. godine.

Motivi na fotografijama trebaju biti povezani s temom – sunčeve baklje, vremenske prilike, sunčeva energija, izlasci i zalasci sunca i dr. Posebno su dobrodošle visokokvalitetene i umjetničke fotografije. Kao i u svim dosadašnjim WMO-ovim natječajima za meteorološki kalendar i ovim se želi istaknuti geografska raznolikost Zemlje.

Najbolje fotografije bit će objavljene u kalendaru WMO-a za 2019. godinu, mrežnim stranicama i Flickr galeriji WMO-a, te na Instagram i Facebook stranici WMO-a. WMO će dodijeliti priznanja, ali novčanih nagrada nema.

Natječaj je otvoren do 31. srpnja 2018., a rezultati izbora bit će objavljeni prije 14. rujna 2018. Na natječaj se treba prijaviti direktno putem WMO stranica gdje su detaljno opisani svi uvjeti. Poveznica na natječaj nalazi se ovdje.

U kalendaru WMO za 2018. godinu našle su se čak četiri fotografije iz koje su snimili fotografi iz Hrvatske - Tin Juginović, Ivan Stulić, Sandro Puncet i Ivica Brlić. Kalendar za 2018. dostupan je ovdje.

 

izvor: meteo.hr

foto: meteo.hr

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.