Osječke studente očekuju novosti pri podizanju ugovora u SC-u

Aktualno   |   21.11.2018.

Po stupanju na snagu Zakona o obavljanju studentskih poslova za brojne su studente nastupile, ili će tek nastupiti, zaličite promjene, a neke se od njih očituju i u samom procesu izdavanja studentskih ugovora. Tako su članovi osječkog Studentskog servisa na svoje e-adrese dobili poruke kojima ih Studentski centar upućuje na proceduru koju će odsad prolaziti odluče li se na rad korištenjem studentskog ugovora. 

Za rad koji je obavljen  počevši s 8. studenog, datumom na koji je Zakon stupio na snagu, uz predočenje članske iskaznice ili iksice, studenti će pri podizanju ugovora morati u SC doći s još nekim podatcima. Radi se kako stoji u obavijesti o: točnom nazivu poslodavca, opisu posla, dogovorenoj cijeni rada (kn/h ili paušalni neto iznos), dogovorenom razdoblju rada isključivo u tekućem mjesecu te gradu u kojem se posao obavlja.

Napomenuli su da je i ugovore potrebno podići prije početka rada te mole studente da s novinama upoznaju i svoje poslodavce.

Za sve dodatne einformacije i nejasnoće na raspolaganju su djelatnici koje studenti mogu pronaći na kontaktima dostupnim na ovom linku: http://www.stucos.unios.hr/?page_id=186

Izvor: http://studentski.hr/studenti/vijesti/osjecke-studente-ocekuju-novosti-pri-podizanju-ugovora-u-sc-u?fbclid=IwAR1Zx1vPcveQW3v9vo4xXAzCIULnNwYuh2mN4_lMqPoZ-pickwRrMBB7A34

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.