Od mjere do karijere: obrazovanje nezaposlenih

Zapošljavanje i poduzetništvo   |   28.05.2018.
Od mjere do karijere: obrazovanje nezaposlenih

Obrazovanje nezaposlenih je mjera unutar koje se nezaposlene osobe uključuje u programe stručnog osposobljavanja, prekvalifikacije i usavršavanja u obrazovnim ustanovama kako bi se osposobili za zanimanja koja su trenutno tražena na tržištu rada.

 

OVU MJERU MOGU KORISTITI

  • Nezaposlene osobe prijavljene u evidenciju Zavoda

TRAJANJE MJERE

Do 6 mjeseci

FINANCIRANJE MJERE

  • Obrazovnoj ustanovi se financira 100% troškova koji se odnose na trošak nastave i materijalne troškove praktične nastave
  • Polazniku se isplaćuju troškovi prijevoza te novčana pomoć u visini od 50% minimalne plaće umanjene za doprinose za obvezna osiguranja, što znači da mjesečni iznos novčane pomoći ne smije prelaziti iznos od 1.375,92 kn. Polazniku se financiraju troškovi liječničkog pregleda ako je isti uvjet za za upis u obrazovni program

KAO OBRAZOVNA USTANOVA I VI MOŽETE BITI DIO MJERE:

  • Vaš obrazovni program odabran je putem javne nabave

KOJE SU IZMJENE U ODNOSU NA 2017. GODINU?

 

Priznaje se selekcija potencijalnih kandidata 6 mjeseci prije uključenja u mjeru, a koja uključuje i liječnički pregled.
Trošak prijevoza sad iznosi 1,00 kn po kilometru.

 

Potrebne obrasce pronađite ovdje

Više saznajte na poveznici.

 

izvor: mjere.hr

foto: esf.hr

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.