Novo 2017.! O Info-centru za mlade Virovitica

Info centar za mlade   |   01.11.2017.

Projekt Info-centar za mlade Virovitica novi je projekt Udruge za pomoć mladima Virovitičko-podravske županije „Veranda“.

Aktivnosti info-centra  prilagođene su potrebama pojedinca, uz stručnu pomoć i podršku članica Udruge, izvoditeljica projekta, kao i volontera (postojećih i novouključenih), vršnjačkih edukatora, koji su i korisnici i izvoditelji projekta.

Projekt će se provoditi 12 mjeseci na području grada i VPŽ kroz sljedeće aktivnosti:

 1. zapošljavanje mlade osobe do 30 godina: administratora info-centra,
 2. rad s volonterima,
 3. psihološka pomoć mladima,
 4. promotivne kampanje,
 5. suradnja s institucijama,
 6. edukativne radionice,
 7. informiranje mladih,
 8. interna evaluacija projekta.

 

Informiranje mladih temelji se na Nacionalnom programu za mlade, a obuhvaća sljedeća područja informiranja:

 • obrazovanje i informatizacija
 • zapošljavanje i poduzetništvo
 • socijalna politika
 • zdravstvena zaštita i reproduktivno zdravlje
 • aktivno sudjelovanje mladih u društvu
 • kultura mladih i slobodno vrijeme
 • mobilnost
 • informiranje i savjetovanje.

 

Informiranje mladih vršit će se putem službene web stranice info-centra, facebook stranice, putem neposrednog rada s korisnicima u prostoru Info-centra, putem letaka, brošura i priručnika ustanova i organizacija koje su od koristi za mlade u VPŽ te neposrednim uvidom u rad institucija i organizacija koje rade s mladima i provode projekte usmjerene mladima.

Korisnici će se moći informirati na sljedeće načine: putem info kutka na web stranici: „TI pitaš, Veranda odgovara“, preko informativki – kratkih video uradaka o aktualnim temama za mlade, putem facebooka, osobnim dolaskom u prostor Info-centra, putem oglasne info-ploče, besplatnim korištenjem uredske opreme (računalo, printer, internet) i biblioteke sa informativnom i edukativnom literaturom te prilikom promotivnih kampanja info-centra. Kako bi se korisnicima osigurala najbolja usluga i dostupnost informacija, ključnu ulogu u provođenju aktivnosti informiranja imaju administrator Info-centra koji surađuje s institucijama, prikuplja, objedinjuje i distribuira informacije te voditelj info-centra koji organizira sve aktivnosti projekta i vodi brigu da se osiguraju povoljni uvjeti za informiranje mladih.

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.