Novim opcijama na društvenim mrežama do bolje kontrole nad vlastitim online navikama!

Aktualno   |   16.08.2018.
Novim opcijama na društvenim mrežama do bolje kontrole nad vlastitim online navikama!

Facebook i Instagram uveli su ploču aktivnosti, dnevni podsjetnik i novi način ograničavanja obavijesti. Ovim alatima svrha je da vrijeme provedeno na Facebooku i Instagramu bude ciljano, pozitivno i inspirativno te omogućavanje bolje kontrole vremena koje korisnici provode na tim platformama, kao i poticanje dijaloga između roditelja i tinejdžera oko ispravnih online navika.

Jedan od alata je mjerač vremena kojeg ste proveli na Instagramu i Facebooku. Na Instagramu se taj alat otvara dodirom na ‘Your Activity’, a na Facebooku dodirom opcije ‘Your Time on Facebook’. U oba slučaja otvara se ploča koja prikazuje prosječno vrijeme provedeno na aplikaciji na vašem mobilnom uređaju. Uz to, možete postaviti i ‘alarm’ s vremenom kojega želite provesti na društvenoj mreži. Nakon što to vrijeme istekne, bivate obaviješteni.

Druga opcija, izrazito korisna onima koje notifikacije s Instagrama i Facebooka ometaju u poslu ili učenju, odnosi se na kratkotrajno gašenje obavijesti za vrijeme obavljanja druge radnje. Za aktivaciju opcije potrebno je dodirnuti ‘Notification Settings’ gdje se nudi podopcija ‘Mute Push Notifications’. Tu je moguće odabrati vrijeme unutar kojega ne želite primati obavijesti i samo se fokusirati na, primjerice, učenje.

Ove opcije već su dostupne korisnicima u SAD-u, a uskoro dolaze i u Hrvatsku.

Više na: https://www.srednja.hr/zabava/geek-kutak/tech-web/facebook-instagram-uveli-nove-opcije-idealne-osobe-koje-drustvene-mreze-ometaju-tijekom-ucenja/.

 

Izvor: srednja.hr

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.