Na ovogodišnjoj se Smotri Sveučilišta u Zagrebu očekuje i do 80 sudionika te 15 000 posjetitelja

Aktualno   |   19.11.2018.

Ovogodišnja Smotra Sveučilišta u Zagrebu tradicionalno će se upriličiti od 22. do 24. studenoga u Studentskom centru u Zagrebu na adresi Savska 25. Na navedenoj će manifestaciji učenici završnih razreda srednjih škola, studenti te ostali zainteresirani sudionici, za koje se procjenjuje da će ih biti i do 15 tisuća, imati priliku besplatno se informirati o studentskom životu u Zagrebu, studijskim programima Zagrebačkog sveučilišta, uvjetima smještaja i upisa, opremljenosti fakulteta te načinima zapošljavanja u pojedinim strukama.

Riječ je o trodnevnom događanju te ujedno najstarijoj manifestaciji ovog tipa u Hrvatskoj na kojoj će ove godine biti predstavljene 34 sveučilišne sastavnice, ali i ostala sveučilišta, visoke škole te sudionici iz Hrvatske i Slovenije. Sveukupno bi se trebalo predstaviti i do 80 skupina, i to pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Sam program manifestacije ujedinit će informiranje posjetitelja o mogućnostima studiranja na pojedinim fakultetima, razgovore sa sudionicima, izlaganja prezentacija na pozornici te završno skupno predstavljanje sastavnica u okviru pojedinih područja. Svečano će se pak otvaranje događanja održati u Francuskom paviljonu u četvrtak 22. studenoga, s početkom u 11 sati, a početnu će riječ imati rektor Sveučilišta u Zagrebu, profesor Damir Boras. Osim toga, na istom će mjestu sudionici Akademije dramske umjetnosti, Akademije likovnih umjetnosti i Muzičke akademije održati niz zanimljivih aktivnosti. Ostale su informacije dostupne na poveznici.

http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/smotra-sveucilista-u-zagrebu-od-22-do-24-studenoga-u-studentskomu-centru/?fbclid=IwAR15IFhUSLw34Tg29VeQxaZPeJA2hEB0wbHCbU9zNNI43qKJ0PVwB-SLWrM

Izvor: http://studentski.hr/studenti/vijesti/na-ovogodisnjoj-se-smotri-sveucilista-u-zagrebu-ocekuje-i-do-80-sudionika-te-15-000-posjetitelja

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.