MSU i HT dodjeljuju 11. HT nagradu za hrvatsku suvremenu umjetnost

Umjetnost / slobodno vrijeme   |   11.01.2018.
MSU i HT dodjeljuju 11. HT nagradu za hrvatsku suvremenu umjetnost

Muzej suvremene umjetnosti i Hrvatski telekom dodjeljuju već tradicionalnu 11. HT nagradu za suvremenu umjetnost. Na predaju svojih radova pozivaju se svi umjetnici koji se bave multimedijskom proizvodnjom slike i zvuka, novim tehnologijama komunikacije i umjetnošću koja uključuje upotrebu tehnologije te umjetnici koji pomiču granice tradicionalnih medija u odnosu na vizualne umjetnosti i društvena zbivanja ili pak oni čija djela nastaju sintezom različitih izričaja i tehnika.


Radove će ocijeniti i odabrati međunarodno stručno povjerenstvo. Dodijelit će se ukupno tri otkupne nagrade u iznosu od 75 tisuća kuna (za prvo mjesto), 45 tisuća kuna (za drugo mjesto) i 40 tisuća kuna (za treće mjesto). Također će se dodijeliti i nagrada publike u iznosu od 10 tisuća kuna umjetniku čiji rad prikupi najviše glasova publike (glasove prebrojava posebno povjerenstvo po zatvaranju izložbe). Svake godine međunarodno stručno povjerenstvo poziva izravno na izlaganje tri autorice i/ili autora, koji dobiju 7 tisuća kuna za produkciju radova.

Natječaj je otvoren do 31. siječnja 2018., a prijaviti se možete putem e-prijavnice. Prijavljuje se jedan rad nastao nakon siječnja 2016. godine. Podatci o autoru trebaju se dostaviti na hrvatskom i engleskom jeziku. Umjetnici čiji su radovi odabrani za središnju izložbu bit će obaviješteni do 28. veljače.

Više doznajte na službenim stranicama MSU-a.

 

izvor: msu.hr

foto: brainyquote.com

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.