Ljetna škola umjetnosti i aktivizma u Grožnjanu

Obrazovanje   |   26.07.2018.
Ljetna škola umjetnosti i aktivizma u Grožnjanu

Fond za druge objavljuje poziv za 2. Ljetnu školu umjetnosti i aktivizma, koja će se održati u Grožnjanu od 5.-12. 9. 2018. u suradnji sa zagrebačkom Akademijom dramske umjetnosti.


Fond za druge je program poticanja zajedničke podrške umjetnosti, aktivizma i edukacije. Jedna od glavnih aktivnosti Fonda za druge je organiziranje edukacija i rezidencija za umjetnike i aktiviste iz Hrvatske i regije. U okviru Ljetne škole umjetnosti i aktivizma bit će održano 8 poludnevnih / cjelodnevih predavanja i praktičnih radionica te tri studijska putovanja. Škola prima do 12 polaznika.


Riječ je o programu namijenjenom umjetnicima i aktivistima iz Hrvatske i regije  (Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Makedonija) koji će tijekom boravka u Grožnjanu raditi na metodama:

 kontekstualiziranja angažiranog umjetničkog performansa;
 povezivanja aktivizma i arta;
 mobiliziranja šire zajednice;
 stvaranja akcija i happeninga (art i aktivizam u javnom prostoru)
 propitivanja ne/uspjeha;
 stvaranja zajedničkih platformi;
 javnog zagovaranja
 produciranja novih inicijativa


Voditelji programa su 
Zvonimir Dobrović, Bruno Isaković, Suzana Jašić,
Davor Mišković, Emina Višnić, Gordana Vnuk, Ivan Zidarević


Pozivamo umjetnike i aktiviste, posebno one zainteresirane za aktivno promišljanje i stvaranje novih angažiranih umjetničkih projekata, uključivanje šire zajednice u svoj rad, poticanje odgovornijeg i kritičkog promišljanja, da se prijave za sudjelovanje u ovom programu.


Prijave se šalju isključivo mejlom na rezervacije@fund4others.org do 10. 8. 2018. , a moraju sadržavati pismo motivacije i biografiju (najviše po karticu teksta / 1800 znakova)

Rezultati će biti objavljeni na stranicama Fonda za druge 14. 8. 2018.  godine.


Fond za druge pokriva troškove smještaja (dvokrevetne sobe) i hrane u Grožnjanu te studijske posjete umjetničkim i aktivističkim organizacijama u okolici Grožnjana. Također, postoji mogućnost subvencioniranja putnih troškova za sudionike – potrebu subvencije putnog troška je potrebno navesti u prijavi uz okvirni iznos puta, jer u protivnom se subvencioniranje naknadno ne mogu uzimati u obzir.


Program Ljetne škole umjetnosti i aktivizma ostvaruje se uz podršku Istarske kulturne agencije te dijelom i kroz program Clubture-HR: programska razmjena i suradnja.

 

izvor: fund4others.org

foto: kulturistra.hr

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.