Kako zaustaviti daljnji tok plastičnog otpada u Jadran: ADRIATIC PLASTIC CHALLENGE

Zdravlje   |   13.07.2018.
Kako zaustaviti daljnji tok plastičnog otpada u Jadran: ADRIATIC PLASTIC CHALLENGE

Svake minute jedan kamion pun plastičnog otpada završi u oceanu. To je između 8 i 12 milijuna tona plastike godišnje. Do 2050. godine će u moru biti više plastike nego ribe.

Želite li zaustaviti zagađenje Jadranskog mora plastikom? Pridružite nam se! Prijavite svoje ideje na Adriatic Plastic Challenge natječaj do 10. rujna 2018.g. (23:59h).

Tražimo inovativna rješenja kako bismo zaustavili zagađenje mora plastikom. Prijaviti se mogu kreativci, inženjeri, znanstvenici, poduzetnici, profesori, studenti, aktivisti, avanturisti i svi ostali koji dijele s nama strast prema očuvanju morskog ekosustava. Adriatic plastic challenge je timsko natjecanje u obliku dvodnevnog bootcampa, a koje organiziraju udruge TERRA HUB i Zona uz podršku Volva Adria. Sudjelovanje se ne naplaćuje, a najbolje ideje mogu osvojiti novčane nagrade. Posljedice zagađenja plastikom su nesagledive za okoliš i za društvo a magično rješenje ne postoji. Podizanje svijesti i promjena navika, poticanje razvoja i inovacija, interdisciplinarni pristupe i suradnja na svim razinama su mogući putevi ka rješenju. Pozivamo Vas da razmislite o tome što možete učiniti kako bi doprinjeli rješavanju ovog globalnog i sveprisutnog problema na lokalnoj razini te prijavite svoje ideje, projekte, događaje, proizvode, usluge i radove.

U sklopu Adriatic Plastic Challenge-a želimo:

  • Pronaći rješenja koja će doprinjeti zaustavljanju daljnjeg dotoka plastičnog otpada u Jadransko more,
  • Osvijestiti što veći broj ljudi o problemu plastičnog zagađenja i potaknuti ih na odgovorno ponašanje.

Prijavite se

Nakon prijave odabrani kandidati i kandidatkinje će biti pozvani da prisustvuju u intenzivnom dvodnevnom bootcamp-u pod mentorstvom vrhunskih stručnjaka. Pozvali smo stručnjake iz područja održivog razvoja, očuvanja okoliša, marketinga, komunikacija i poslovnog svijeta da rade na razvoju vaših ideja i projekata tijekom bootcampa. Na kraju bootcampa timovi će imati priliku prezentirati svoje projekte pred stručnim žirijem i imati priliku za osvojiti financijske nagrade:

  1. mjesto: 10.000 kuna,
  2. mjesto: 7.500 kuna,
  3. mjesto: 3.500 kuna.

Sada je trenutak za donošenje odluke, sastavljanje učinkovitog tima i druženja u brainstormingu iz kojeg će isplivati sjajna ideja koju ćete prijaviti na Adriatic Plastic Challenge! Možete se prijaviti sami ili u timu, bez obzira da li ste tek osmislili ideju ili već imate projekt na kojem radite.

Više o tome zašto je plastika postala veliki ekološki i alarmantni problem pročitajte na našem blog postu o 14 činjenica o zagađenju mora plastikom.

Pravila kreativnog natječaja i prijavni obrazac nalaze se na dnu stranice.

 

izvor: terrahub.eu

foto: terrahub.eu

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.