Kako se dodatno motivirati za učenje

Aktualno   |   15.11.2018.

Opušteni početak akademske godine došao je kraju. Stigla je sezona kolokvija i njegove nuspojave stresa. Veliki problem većini studenata predstavlja nedostatak motivacije za učenje koji se javlja u ovo kritično vrijeme. Zatvaranje u sobu ili knjižnicu cijeli mjesec i ne odvajanje od knjige nije uvijek najbolje rješenje. Ponekad se treba malo opustiti i nagraditi za ostvareni rezultat na kolokviju. 

Odlazak u kino ili kazalište odlična je nagrada kojom sami sebe možete nagraditi nakon uspješno napisanog kolokvija. Odlazak s kolegama s faksa i kolektivna proslava uspjeha dodatno će motivirati cijelu grupu te olakšati suočavanje s idućim kolokvijem.

Menza i naručivanje dostave svakodnevica su studentskog života. No koliko god tete iz menze dobro kuhale, ručak ili večera u restoranu zvuči primamljivo. Ujedno predstavlja i dobar poticaj te nagradu za ostvarenje dobrih rezultata na kolokviju.

Putovaanje je savršen način da odmorite mozak i maknete se iz poznate okoline. S obzirom na gust raspored predavanja i ostalih obveza, jednodnevni izleti najbolje su rješenje. Odlazak s prijateljima u bliže europske prijestolnice na jedan dan ili pak otkrivanje hrvatskih ljepota napunit će baterije za predstojeće bitke s kolkovijima. 

Shopping je već dugo vremena poznata terapija protiv stresa, a upravo su kolokviji ono od čega studenti dobivaju najviše sijedih dlaka. Stoga vas kratka kupovina kao nagrada za uspješno napisan kolokvij može opustiti i dodatno motivirati. 

Izvor: http://studentski.hr/zabava/studentski-zivot/kako-se-dodatno-motivirati-za-ucenje

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.