"Od strukovnih zanimanja do kreativne industrije" u Virovitici

Obrazovanje   |   20.09.2018.
"Od strukovnih zanimanja do kreativne industrije" u Virovitici

Projekt "Od strukovnih zanimanja do kreativne industrije", kojemu je nositelj Arheološki muzej u Zagrebu, od ponedjeljka, 1. 10. 2018., kreće sa svojom realizacijom u Virovitici, u prostorima Gradskog muzeja Virovitica i Panosnkog drvnog centra kompetencija. 

Projekt "OD STRUKOVNIH ZANIMANJA DO KREATIVNE INDUSTRIJE", popularnog naziva "Artefakt+dizajn=prototip" je participativno kulturno-umjetnički projekt s ciljem osnaživanja za tržište rada 84 mlade nezaposlene osobe od 15 do 25 godina starosti sa strukovnim zanimanjem iz 5 županija i Grada Zagreba, kroz edukaciju te kreaciju inovativnih umjetničkih proizvoda.
Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u 85%-nom, te iz proračuna Ministarstva kulture u 15%-nom iznosu, a cjelokupni iznos je 789.294,63 kune.

Upoznavanjem različitih muzejskih zbirki, u ovom slučaju iz Gradskog muzeja Virovitica, te umjetničkim radionicama iz područja dizajna, mlade nezaposlene osobe razvit će kompetencije potrebne za izradu novih proizvoda pod mentorstvom lokalnih obrtnika, dobit će priliku kroz dodatnu edukaciju u suradnji s muzejskim osobljem, dizajnerima i lokalnim obrtnicima te usavršiti svoja znanja i vještine i sudjelovati u kreiranju novih muzejskih suvenira i/ili didaktičkih pomagala. Rezultati procesa, inovativni proizvodi temeljeni na reinterpretaciji kulturne i umjetničke baštine, bit će predstavljeni izložbom u 5 muzeja sudionika u projektu, pa tako i u Gradskom muzeju Virovitica u razdoblju od 16. svibnja do 2. lipnja 2019. godine. Tijekom rujna, točnije od 3. do 7. rujna, kulturno-umjetnička radionica odvijala se u Arheološkom muzeju Osijek, a u prilogu možete vidjeti tijek radionice i ideje kako su nastajale.

U Virovitici će se od 1. do 5. listopada održavati kulturno-umjetničke radionice te se svi zainteresirani građani mogu prijaviti za sudjelovanje. Radionice počinju u 9h ujutro i traju svaki dan do 17h. Svim polaznicima osiguran je obrok i osvježenje u pauzama te su im sufinancirani troškovi dolaska na radionice (troškovi javnog prijevoza). 
Prije samog početka, u ponedjeljak 24. rujna u 11h, organizatori će održati prezentaciju projekta za sve mlade nezaposlene osobe koji bi voljeli postati sudionici ovog projekta. Prezentacija će se održati u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područni ured Virovitica, na adresi Ul. Antuna Mihanovića 40. 

 

Aktivnosti projekta u Osijeku tijekom kutlurno-umjetniÄŤke radionice.pdfINFORMATIVNI LIST.pdfO PROJEKTU ADP.pdfADP_letak.pdf
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.